Deze website maakt gebruik van cookies.Meer informatieMelding niet meer tonen
  • Groepen en Trainingen
    Groepen en Trainingen Binnen onze groepen en trainingen staan meedoen en samen leren voorop. Het leidt tot meer sociaal contact en versterkt de eigen kracht van mensen op praktisch en sociaal vlak.

Samen leren en delen helpt !

Suzanne Vermeer uit Oss is 51 jaar en heeft 2 dochters die om de week bij haar wonen. De droombaan die zij had, heeft zij moeten opgeven in het verleden: haar eigen praktijk in mensen coachen. Midden in de coronatijd verloor zij haar toenmalige baan, na jarenlang al financieel krap te zitten. Via het UWV werd vervolgens een burn-out vastgesteld bij Suzanne. Via de Eigen Kracht Groep van ONS welzijn aangevuld met individuele gesprekken komt zij er nu weer bovenop.

Eigen Kracht Groep

Na gesprekken met de POH (praktijkondersteuner huisarts) kwam Suzanne uit bij ONS welzijn. De gesprekken met een sociaal werker voelden gelijk heel goed. ‘Zij stond dicht bij mij, kon meer tijd maken voor een langer gesprek en ik kreeg veel concrete tips. Deze gesprekken gaven mij veel meer inzicht in mezelf. Dat ik zoveel uitstelde als ik het moeilijk vind, zoals met de Belastingdienst. Door de gesprekken op korte termijn en het telkens evalueren van actiepunten, leerde ik dat niet meer uitstellen mij veel minder stress opleverde. En dit ga je vanzelf in het algemeen toepassen op alles wat ik uitstelde of moeilijk vond’.

Tegelijk deed Suzanne mee aan de Eigen Kracht Groep (EKG) van ONS welzijn, in een groep van 4 personen. ‘Dit maakt dat je snel met elkaar de diepte van je gevoelens ingaat. 'Ik kon mij heel makkelijk uiten en ook meteen eigen doelen stellen:

  • Ik wilde weer meer creatief worden, wat gelijk lukte !
  • Antwoord vinden op de vraag waarom zorg ik niet beter voor mezelf? Waarom ben of vind ik mezelf dat niet waard?

In de groep help je elkaar door lief én duidelijk te zijn, dit lukt mede door een veilig gevoel in de groep en de speelse aanpak. Door actief te zijn in de groep praat je makkelijker en ook doordat de begeleiders goed aandacht geven als iemand blokkeert’.

Effect

Voordat Suzanne aan de EKG begon, scoorde zij via de Effectencalculator* een 3 op haar welbevinden. Na afloop was dit een 7,5 geworden. ‘Zonder EKG en de individuele begeleiding was ik op een 3 gebleven en verder weggezakt, maar nu zit ik gelukkig totaal anders in mijn vel. Ik zie mijn eigen mogelijkheden en kracht weer, ben nu actief bezig om ‘ergens naartoe te gaan’, het gevoel dat je weer omhoog gaat’. Ook haar omgeving merkte het aan haar stemming. ‘Mijn gezin en familie hebben veel moois over mij gezegd. Bijvoorbeeld dat ik doorzettingsvermogen heb, creatief en inspirerend ben, positief en optimistisch. Ik stel nu ook grenzen en kom veel beter voor mezelf op. Ook sta ik nu regelmatig automatisch stil bij hoe ik wil leven en hoe ik daar kom. Ik ben al 75% geslaagd om mijn gestelde doelen te halen, maar gevoelsmatig ben ik alweer 100% okee!'. En de financiële kant? 'Ik heb nu veel meer vertrouwen en heb de afgelopen jaren gemerkt hoe weinig je eigenlijk nodig hebt. Dat geeft rust’.

De toekomst

Suzanne geef haar droom van een eigen praktijk niet op. Recent haalde zij het diploma Voedingscoach en nu volgt de opleiding Vitaliteitscoach. Met het UWV praat zij over het vinden van een baan én tegelijk over het weer opstarten van haar eigen praktijk. Daarnaast startte zij als vrijwilliger met een wandelclub, ook een bewuste keuze in de richting die zij op wil, namelijk mensen coachen. Suzanne: ‘Ik pak weer de regie doordat ik weet dat ik keuzes heb!’

Ik pak de regie weer!